Alurack dakdraagsysteem

Alurack aluminium dakdragerHet aangepaste dakdraagsysteem voor ieder type voertuig!

AluRack, het aerodynamische aluminium dakdraagsysteem past op de meeste voertuigtypes. Het staat garant voor meer efficiëntie en veiligheid bij de dagelijkse beroepsactiviteit. Doordat AluRack aangepast is aan het bestaande dakontwerp, krijgt het voertuig bovendien een uiterst dynamische look.

AluRack is verkrijgbaar in verschillende versies:

 • Naargelang van de lading: AluRack-basisversie of constructie voor zwaar gebruik.
 • Naargelang van het voertuigtype: lichte bedrijfswagens of pick-ups.
 • Het basismodel: AluBars - de economische laadoplossing.
 • Dankzij het geringe gewicht, gecombineerd met de structurele stabiliteit, kunnen zelfs voertuigen met een beperkte dakcapaciteit meer materiaal vervoeren.
 • Een waaier aan accessoires rondt de AluRack-reeks mooi af. 

Geslaagde AluRack-crashtest

Bij een citycrashtest bij TÜV Süd CZ (DIN ISo 11154/attach. E) werd het AluRack met maximumlading (181 kg) op het dak van een bestelwagen geïnstalleerd, dat op zijn beurt op een slede werd aangebracht. De slede werd tot botsing gebracht met een snelheid van 18 km/u. Lading en dakdrager verschoven niet tijdens de botsing en behielden hun positie op het dak.

TUV TUV

De voordelen van het AluRack-systeemAlurack

 • AluRack's geanodiseerde afwerking is corrosie bestendig en biedt extreme weersomstandigheden het hoofd.
 • Het aerodynamische ontwerp zorgt voor verlaagd bezineverbruik en minder slijtage aan de wagen. Bovendien verzekert het een bijna geluidloze reis.
 • Het moderne ontwerp zorgt voor een dynamische uitstraling. Gebruik van bestaande bevestigingspunten - ideaal voor een wagenpark.
 • Lichtgewicht constructie (maximaal 20 tot 30 kg) verhoogt het laadvermogen, zelfs met een gelimiteerde laadcapaciteit. 30% minder zwaar dan staal.
 • Multifunctionele toebehoren om te kunnen voldoen aan elke vraag.
 • Milieuvriendelijk en veilig! 100% recycleerbaar en minder belastend voor het milieu.
 • Buizenkoker en S- Clamp zorgen voor een snel en veilig transport van ladders en ander materiaal.

Technische gegevens AluRack

Licht en aerodynamischLicht & aerodynamisch design
Het dakdraagsysteem met licht geanodiseerde afwerking in een aerodynamisch design volgt de contouren van het voertuig perfect. Met zijn gewicht van max. 20-30kg is het ongeveer 30% lichter dan een vergelijkbare stalen versie.


DwarsliggersDwarsliggers opties
Het aantal dwarsliggers (verkrijgbaar in twee versies) is aangepast aan de lengte van het voertuig. Een bijkomend voordeel is de betere bescherming van het dak.


S-ClampS-Clamp (optie)
S-Clamp biedt een uniek voordeel: ladders kunnen heel eenvoudig op het dak worden vergrendeld, met één enkele beweging en zonder extra touwen of riemen. Het gebruik van extra hangsloten voorkomt diefstal... meer


MontagepuntenMontagepunten
AluRack wordt gemonteerd in de dakgoot of op bestaande bevestigingspunten, met of zonder bijkomende rails, die extra schokken kunnen opvangen. Ideaal voor leasingwagenparken.

Vervoer zwaardere ladingen met AluRack constructionAlurack construction

AluRack construction is de sterkste van de reeks. Het gebruik van bredere dwarsliggers dan in de standaardversie verhoogt het draagvermogen, voor zwaardere toepassingen.

Het geringe gewicht, gecombineerd met de structurele stabiliteit, maakt het mogelijk het maximale laadvermogen van de voertuigen te dragen, en zelfs meer. Ondanks de grotere afmetingen van de dwarsliggers blijven geruisloosheid en een minimaal brandstofverbruik gewaarborgd.

AluRack Pickup optimaliseert de laadvermogensAluRack Pickup

Dit gepatenteerde AluRack design, om - zonder boren - op de zijkant van de pickup laadbak te monteren, biedt een erg uitgebreide installatiekeuze. Het optimaliseert uw laadvermogen. Het lichte maar robuuste ontwerp is economisch en heeft een korte afschrijfperiode. Het basismodel kan worden uitgebreid met een hele reeks accessoires.

AluBars – de economische laadoplossingAlubars

AluBars bestaat uit twee dwarsdragers op rails, bevestigd op de bestaande bevestigingspunten, dus perfect voor wie een minimalistische oplossing zoekt. Afhankelijk van de lengte van het voertuig kunnen er meer dwarsdragers worden bevestigd in de rails. Afhankelijk van de laadtoepassingen kunnen er verschillende accessoires worden toegevoegd.

AluBars zijn verkrijgbaar voor om het even welke grootte en voor elk type van voertuig en toepassing.

Multifunctionele accessoires voor uw AluRack

S-Clamp

S-Clamp, de unieke klemvoorziening voor het gemakkelijk en economisch transporteren van lichte trap- en schuifladders op voertuigen met een laag dak.
Iedere S-Clamp zet de ladder vast met een gasveerbekrachtigde haak. De haak aan de voorzijde van het dakdraagsysteem helpt de gebruiker de ladder op de dakdrager te positioneren.
Met de hendel komt de haak achteraan rechtop te staan zodat de ladder vastgezet wordt voor een veilig transport. Touwen of riemen zijn niet meer nodig. Het gebruik van een hangslot voorkomt dat de ladder gestolen wordt.
Een belangrijk gevolg daarvan is de tijdswinst : in plaats van 240 seconden (4 minuten) hebt u nu nog slechts 20 seconden nodig, m.a.w. een vermindering van 80%. Dit is een investering met een hoge return.

Buizenkoker

Aluminium buizenkoker
Aluminium buizenkoker (2-5 m lang, met 125 mm in hoogte en breedte), aan beide zijden met slot te vergrendelen. Montage met een klem op de dwarsligger zodat de ruimte binnenin volledig kan worden gebruikt voor de lading.

Klem buizenkoker

Klem voor buizenkoker
Speciale ronde klemmen voor het bevestigen van standaard plastic buizen.

zwaailichthouder

Zwaailichthouder
Met speciale houders kan het zwaailicht op de dwarsliggers worden gemonteerd.

Laadstoppen

Laadstoppen voor AluBars
Laadstoppen voor lange voorwerpen op de dwarsliggers.

Rollers

Roller voor AluBars
De extra roller voor het gemakkelijk laden/lossen van lange voorwerpen vanaf de achterkant.

Roller alurack

Roller voor AluRack
De roller die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd op de achterkant van de dakdrager zorgt ervoor dat lange voorwerpen comfortabel kunnen worden geladen/gelost.

Plafoneerelementen

Platformelementen
Geribde aluminiumprofielen kunnen op de dwarsliggers worden aangebracht om een laadplatform te vormen (lengte 2-5 m, breedte 17 cm).

Laadstoppen alurack

Laadstoppen voor AluRack
Verstelbare laadstoppen om lange voorwerpen te bevestigen op de dakdrager.

Interesse in het Alurack dakdragersysteem?

Neem contact met ons op