Mobietec dakdragers en glasrastelen

Mobietecmobietec® ontwerpt en produceert aangepaste imperialen, glasrastelen intern en extern, raamroosters en accessoires voor ieder type bestelwagen en vrachtwagen. Licht en aerodynamisch, efficiëntie en veiligheid staan voorop.
Mobietec's productieproces en producten zijn gekeurd en getest volgens: ISO 9001:2008, COP0221.002, EN12195, EN12642 en ECE R73.

Robuustheid, modulariteit, look, ... zijn enkele begrippen die kenmerkend zijn voor de Mobietec-systemen. Daarnaast wordt er enkel gewerkt met hoogwaardige materialen zoals geanodiseerd aluminium en RVS.

Technische kenmerken

Modulair

Modulair

De modulaire opbouw van de dragers zorgt voor een groot gebruiksgemak. Het imperiaal of glasrasteel kan eenvoudig en snel aangepast worden naar de wensen van de klant. Wanneer de eigenaar een nieuw voortuig met gelijkaardige afmetingen aanschaft, kan de drager verplaatst worden mits, indien nodig, het aanpassen van de steunen.

Gewicht

Gewicht

De dakdrager heeft een laag eigen gewicht door het gebruik van aluminium profielen, wat resulteert in een hogere laadcapaciteit en minder verbruik.
Door het specifiek ontwerp van de mobietec profielen, kan elke drager uitzonderlijke lasten aan, onder andere doordat elk imperiaal gemonteerd wordt op de door de constructeur voorziene punten op het voertuig.

Corrosiebestendig

Corrosiebestendig

De aluminium profielen werden geanodiseerd, de inox bevestigingssteunen getrommeld en gepassiveerd.
Door deze bewerkingen ogen de dragers niet alleen mooi, maar blijven ze ook mooi.

Veiligheid

Veiligheid

De dwarsliggers van het imperiaal zijn breed en voorzien van anti-slip. Het imperiaal en het glasrasteel zijn gebouwd volgens de meest recente Europese normen.
De deurladders hebben anti-slip treden en zijn gekeurd volgens de bouwnormen.

Milieu

Milieu

Bij mobietec denken we ook aan het milieu. Door het lage gewicht en het aerodynamisch ontwerp van de dragers, daalt het verbruik van de wagen en dus ook de CO2-uitstoot. De dragers hebben door hun afwerking en het gebruik van duurzame materialen een hele lange levensduur. Aluminium is 100% recycleerbaar. Per 3,5kg reductie van het gewicht van 1 ton CO2 worden vermeden bij een levensduur van een bestelwagen gerekend over 150000 voertuigkilometers.

100% Belgisch

100% Belgisch

Alle mobietec® producten worden volledig in België geproduceerd. In combinatie met het gebruik van de modernste en ISO-gecertifieerde productietechnieken (ISO 9001:2008) zorgt dit ervoor dat de doorlooptijd tussen order en levering zeer beperkt is voor al onze klanten in Europa.
mobietec® is ook erkend als constructeur door de Belgische overheid onder het nummer: COP0221.002

Maatwerk

Maatwerk

Door de modulaire opbouw en de intelligente profielen is maatwerk even snel leverbaar als standaardproducten. Door gebruik te maken van de unieke T-gleuf in de profielen kan elke uitvoering snel mechanisch ineen gezet worden.

Accessoires

Accessoires

Voor onze dragers zijn tal van accessoires verkrijgbaar om het gebruiksgemak te bevorderen. Deze accessoires kunnen snel met behulp van de unieke T-gleuf gemonteerd worden. Deze unieke toepassing in de profielen zorgt voor een snelle montage. Alles kan worden gemonteerd zonder extra manipulatie van de drager.


Imperialen

Wat u ook vervoert, een mobietec® dakdrager voldoet aan al uw eisen. In samenspraak ontwikkelen we een dakdrager volgens uw specifieke noden.
Voor de montage van het imperiaal wordt steeds gebruik gemaakt van de voorziene montagepunten op het voertuig. De imperialen zijn gebouwd om meer te dragen dan het toegelaten gewicht van het dak. Het gewicht wordt steeds zo optimaal mogelijk verdeeld over het ganse dak.
Voor alle imperialen waarop kan gelopen worden, gebruiken we dwarsliggers met een breedte van 90mm. Deze kunnen een belasting van 300kg per stuk torsen.

Kenmerken

 • Brede dwarsprofielen met hoge draagkracht.
 • Antislip, voor uw veiligheid.
 • Maximale verdeling van het gewicht op het dak.
 • Maatwerk volgens uw specifieke wensen is steeds mogelijk.
 • Laag eigen gewicht.
 • Spoiler en ladderrol steeds inbegrepen.
 • Montage op de punten voorzien door de voertuigfabrikant.
 • Kan verplaatst worden op een ander voertuig door modulaire opbouw.
 • Single source: product wordt op 1 enkele site in België geproduceerd.
 • Traceability door uniek serienummer: informatie over elke stap in het productieproces.
 • Gegarandeerde kwaliteit, A-merk.
 • Verschillende accessoires beschikbaar

Wenst u meer info over al de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Glasrestelen

GlasresteelDeze constructie is eveneens modulair opgebouwd. Voor ieder model kan een opstelling gebouwd worden die past naast of in ieder type voertuig. De glasrastelen worden gebouwd volgens de meest recente Europese wetgeving betreffende het vervoer van panelen extern aan het voertuig.

Kenmerken

 • Breed rubber in de verticale profielen.
 • Extra stevige profielen.
 • Laag eigen gewicht met hoge draagkracht.
 • Maatwerk volgens uw specifieke wensen is steeds mogelijk.
 • Wordt afgewerkt volgens wetgeving.
 • Single source: product wordt op 1 enkele site in België geproduceerd.
 • Kan verplaatst worden op een ander voertuig.
 • Traceability door uniek serienummer: informatie over elke stap het productieproces.
 • Gegarandeerde kwaliteit, A-merk.
 • Modulaire opbouw.
 • Standaard klemstokken bijgeleverd.
 • Opklapbaar laadvlak.
 • Laadvlak in opgeklapte stand veilig voor de zwakke weggebruiker.
 • Verschillende accessoires beschikbaar.
 • Eenvoudige toegang tot het achterwiel.

Glasrasteel intern

Voor glasvervoer binnenin de bestelwagen hebben wij een constructie die volgens maat van de wagen gemaakt wordt. Deze kan zowel voor de linker als de rechterkant, of beide, gemaakt worden. Met of zonder klemstokken om het glas op zijn plaats te houden.


Accessoires

Door de vele accessoires wordt het gebruiksgemak van de producten nog verhoogd. Een gamma standaard accessoires zorgt voor veel extra mogelijkheden.
Specifieke accessoires per klant kunnen ontwikkeld worden. Lastendragers zijn zeer voordelig wanneer u slechts sporadisch iets vervoert op het dak. Een volledig gamma aan ruitenbescherming zorgt ervoor dat ieder voertuig net iets beter beschermd wordt tegen inbraak. Naast de loopplaat, de ladderrol, de raamroosters, de ladderstop, de zwaailichtsteun, … zijn er maar liefst 4 verschillende mogelijkheden om het voertuig met een ladder uit te rusten: boren door de achterdeur, op de scharnieren, een geïntegreerde ladder met scharnier onder de dakdrager t.b.v. het gebruiksgemak of een ladder verwerkt in het glasrasteel.

Interesse in een Mobietec dakdrager of glasresteel? Wenst u meer info over al de mogelijkheden?

Neem contact met ons op  Bekijk de brochure